aloo bokhara

آلو بخارا و خواص تغذیه ای آن

آلو بخارا

ميوه اين درخت كمتر به صورت تازه و بيشتر به صورت خشك مصرف خوراكى دارد. نوع خشك شده آن در انواع سوپ‏ها و خوراكها و خيسانده آن در آب در صبح و قبل از ناشتا به منظور لينت مزاج و رفع يبوست‏هاى عادى و تقويت اعمال كليه به كار مي رود. اين ميوه همچنين داراي اثر هضم كننده، اشتهاآور و محرك ترشحات صفراوى است.

آلو بخارا درختچه ‏اى است به طول حدودا سه متر، كه هر قدر فواصل كشت آن محدودتر باشد بر ارتفاع آن اضافه مى‏گردد. اين درخت در روستاهاى بخش مركزى و بيرجند بفراوانى كشت مي ‏گردد. بايد دانست گونه‏ هاى بادام، زردآلو، گيلاس، هلو، آلو، گوجه و آلوچه از همين جنس “Prunus” مى‏باشند.

خواص تغذيه اي و درماني آلو بخارا :

– آلوي سياه حرارت دروني بدن را فرو مي نشاند.
– آلو حالت تهوع را از بين مي برد. از اين رو افرادي که به حالت تهوع و سرگيجه مبتلا مي باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند.
– آلو ضد تب و سردردهاي صفراوي است.
– آلو طبيعتي سرد دارد ، پس براي افراد گرم مزاج مناسب است.
– آلوي سياه در مبتلايان به خارش بدن مانند خارش پشت، زيربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
– طبيعي ترين، بهترين، و بي خطرترين راه معالجه يبوست و بواسير ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوي خشک است که بايد آن را به شکل
پخته يا خيس کرده مصرف کنند.
– آلو تقويت کننده و تنظيم کننده دستگاه هاضمه است .
– مصرف آلو به صورت پخته براي افراد ضعيف و مسن بهتر است، زيرا آلوي خام ديرهضم مي شود.
– آلو در معالجه کم خوني، ضعف و ناتواني و خستگي جسمي مفيد است.
– آلو سرشار از ويتامين هاي A و C ، کربوهيدرات ( مواد نشاسته اي )، آهن ، کلسيم و ساير املاح مي باشد.
– آلوي خشک براي مبتلايان به سوء هاضمه بسيار مفيد است.
– برگه آلو، بهترين ضد سم مي باشد.
– برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظيم مي نمايد.
– غني از منيزيم، سديم، فسفرو پتاسيم است.
– به مقدار كافي فيبر غذايي را براي بدن تامين مي كند.

در حفظ سلامتي كبد موثر بوده و باعث سم زدايي از سيستم گوارشي مي شود. همچنين در مبارزه با عفونت و تب هاي روده اي بسيار حائز اهميت است.
– از آنجا كه حاوي مقدار زيادي فسفر است، در افزايش قدرت فعاليت هاي ذهني تاثيرگذار مي باشد.

پژوهشگران معتقدند از آلو مى‏توان به عنوان ضدعفونى‏كننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد ميكروبى دارد كه مى‏تواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو يا عصاره آن به گوشت قيمه شده، به ميزان قابل توجهى از رشد ميكروب ها جلوگيرى مى‏كند.

هر چند ادويه نيز مى‏تواند نقش مشابهى ايفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همين دليل طعم اصلى غذا را تغيير نمى‏دهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بيش از 90 درصد مانع از رشد ميكروب ها مي ‏شود. آلو به دليل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كيفيت گوشتى را كه دوباره گرم مى‏شود، بهبود مي ‏بخشد

قابليت بالاي جذب آهن و خاصيت آنتي اکسيداني بالا
يکي از تواناييهاي آلو سياه و آلو بخارا،‌ قابليت جذب بالاي آهن مي‌باشد که محققان يافته‌اند که اين قابليت بدليل وجود ويتامين C موجود در آن مي‌باشد. از فوايد ويتامين C، مي‌توان به سالم ساختن بافتهاي بدن و همچنين مقاوم ساختن سيستم ايمني بدن اشاره نمود. مصرف مقدار کمي ويتامين C،‌ بصورت روزانه در فصل سرما براي جلوگيري از ابتلاء به سرماخوردگي و آنفولانزا بسيار مفيد مي‌باشد و همچنين مورد نياز افرادي است که بطور مرتب از عفونت گوش رنج مي‌برند.
ويتامين C، از اکسيد شدن کلسترول توسط راديکالهاي آزاد جلوگيري مي‌نمايند زيرا اکسيد شدن کلسترول سبب ابتلاء به بيماريهاي قلبي در افراد ديابتي و همچنين گرفتگي رگها مي‌گردد. بعلاوه ويتامين C، مي‌تواند با خنثي نمودن راديکالهاي آزاد از پيشرفت بيماريهايي نظير آسم،‌سرطان روده، ‌آرتروز استخوان و روماتيسم جلوگيري مي‌نمايد.
آلو سياه بسيار براي بينايي مفيد است و از ابتلاء به بيماري کم سويي چشم در دوران کهنسالي جلوگيري مي‌نمايد.

منبع: شرکت مانی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *